Lazer Kazıma Nasıl Yapılır?

Lazer Kazıma Nasıl Yapılır? Ürünlere özel bir tasarım veya kişisel bir dokunuş eklemek için lazer kazıma kullanılmaktadır. Kazananın adının kazındığı spor kupa bardakları, şirket logolarının kazındığı tükenmez kalem ürünleri veya seri numarası ve ürün parti numarası kazınmış bileşenler - bunlar yaygın ankara lazer kazıma uygulamalarıdır.

Lazer Kazıma Nasıl Yapılır?
Lazer Kazıma Ankara

Lazer Kazıma Nasıl Yapılır? Ürünlere özel bir tasarım veya kişisel bir dokunuş eklemek için lazer kazıma kullanılmaktadır. Kazananın adının kazındığı spor kupa bardakları, şirket logolarının kazındığı tükenmez kalem ürünleri veya seri numarası ve ürün parti numarası kazınmış bileşenler - bunlar yaygın ankara lazer kazıma uygulamalarıdır. Lazerin en büyük avantajı, hemen hemen her tasarımı farklı malzemeler üzerine kazıyabilmenizdir. Bu sayfada lazer kazımanın nasıl çalıştığını açıklıyoruz.

Lazer kazımanın Teknik Anlamı

Lazer kazımada malzeme, çarpan lazer ışını tarafından aşırı ısıtılır ve maruz kalma süresine bağlı olarak renk değişir ve kontrast oluşur veya malzeme buharlaşır veya yanar. Ortaya çıkan lazer kazıma dayanıklı ve aşınmaya karşı oldukça dirençlidir.

Lazer kazıma, baskı kadar basittir. İlk olarak, her zamanki grafik programınızda (CorelDraw, Photoshop, AutoCAD, Illustrator, InkScape, vb.) desen düzenini oluşturun. Ardından çizimi lazere göndermek için yazıcı sürücüsünü kullanabilirsiniz. Bir düğmeye basarak, kaydedilmiş ayarlarla seçtiğiniz malzeme lazerle kazınır veya lazerle kesilir. Gerekirse, sağlanan JobControl® lazer yazılımında gelişmiş ayarlar seçilebilir. Yazıcı sürücüsüne kaydedilen işlem türleri, gerekli işlemleri grafiksel olarak otomatik olarak optimize ederek günlük işlerinizi çok kolaylaştırır.4

Raster Lazer Kazıma ve Vektör Lazer kazıma Nedir?

Raster kazıma, lazer kazıma için standart işlemdir. Burada grafik çizgisi, çizgi, nokta ve piksellerden oluşan nokta işlenir.

Vektör işlemede ise grafik lazerle arka arkaya "vektör, vektör" çizilen ve aynı anda işlenen eğri ve çizgilerden oluşur. Vektör gravürü genellikle "çentik" olarak adlandırılır.

Raster gravür, dolgulu mektuplar, resimler, pullar veya gravürler gibi geniş alan uygulamaları için uygun bir yöntemdir.
Ancak, yalnızca ince çizgiler oyulmuşsa, vektör kazıma yararlıdır ve daha hızlı da olabilir.

Lazer Kazıma Ürünleri

  • kaşeler, kağıt son işlem
  • promosyon ürünleri,
  • tabelalar,
  • ödüller ve kupa bardaklar,
  • el sanatı,
  • hediyelik eşya...

Ankara Lazer Kazımanın Avantajları Nelerdir?

Geniş uygulama alanı: Lazer ışını ahşap, cam, MDF, tekstil, karton, kağıt, metalik folyo ve daha fazlası için evrensel bir araçtır.

Temassız Malzeme Taşıma Mekanik frezelemede, malzemelerin sık sık yerlerine kenetlenmesi veya vakumla sabitlenmesi gerekir. Bu zaman alır ve malzemeye zarar verir. Lazer tedavisinde bu gerekli değildir. Burada işlem temassızdır, bu nedenle kıymık ve kırıntı olmaz ve nispeten daha az toz üretilir. Bütün bunlar zamandan ve paradan tasarruf sağlar.

Alet Aşınması Yok Lazerle temassız malzeme işleme nedeniyle, kesme ve delme için alet maliyeti yoktur.

Maksimum Hassasiyet, En İyi Detay Lazer teknolojisi, en ince şekillerin maksimum hassasiyetle uygulanmasına olanak tanır. Hemen hemen her şey bir lazerle kazınabilir ve işaretlenebilir.

Ekonomik Üretim Büyük partili üretimin yanı sıra tekli parçalar veya küçük partiler uygun maliyetli ve ekonomiktir.

Lazer Kazıma İçin Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları

İster deneyimli bir profesyonel ister amatör bir hobici olun, tasarım ekipmanınızdaki doğru teknikleri öğrenmek hatalardan sakınmanız ve zamandan tasarruf etmeniz için önemlidir.

Bazen nerede yanlış yaptıklarını veya neyi daha iyi yapmaları gerektiğini düşünerek tasarımcıların ve operatörlerin kafasını karıştırabilecek durumlar vardır. Bu sadece lazer kesim tekniklerinde değil her alanda olabilir.

Hatalardan kaçınmak ve tekrarlanmamasını sağlamak başarının yarısıdır. Aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurarak en sık yapılan bu hataları yapmadan zamandan tasarruf edebilir ve önlem alabilirsiniz.

Tekstil ürünlerinin lazerle kazınması sırasında yanan malzeme

Bir lazer kesim/kazma makinesinin tekstil malzemelerini yakmasını önlemenin ilk adımı, bu işlem için hangi malzemelerin uygun olduğunu ve hangi sıcaklığa dayanıklı olduklarını bilmektir. Kot, kanvas ve deri gibi güçlü tekstiller, aşındığında yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Ancak hassas malzemelerle çalışırken dikkatli olmalı ve mümkünse hızı %100'de test etmeli ve gücü %5-10 seviyesinde kullanmalıyız. Malzememizin dayanabileceği gücü bulana kadar, çalışacağımız malzemenin ve kullandığımız cihazın en iyi sonuçları hangi ayarlarda vereceğini test etmeye ve bulmaya devam etmeliyiz.

Direkt giysi üzerine kabartma için daha düşük dpi değerlerinde çalışmak faydalı olabilir. Daha yüksek dpi değerlerinde kumaş daha fazla malzeme kaybı yaşayacaktır. İnç başına düşük bir noktada kazıma, malzemenin üstünü hafifçe buharlaştıracak ve tüm malzemeye zarar gelmesini önleyecektir. Çoğu tekstil malzemesi 150 ile 300 dpi arasında sorunsuz bir şekilde işlenebilir.

Lazerle Pleksi Kazıyorum ancak istediğim gibi bir kar beyazı görüntü oluşturulmuyor

Büyük olasılıkla, bunun nedeni yanlış pleksiglas malzemenin kullanılması olabilir. Lazer kesim ve gravür projelerinde kullanılan iki tip pleksiglas vardır ve her ikisi de farklı uygulamalar için uygundur.

Pleksiglas plakalar ve parçalar, döküm sıvı akrilikten yapılmıştır ve bu malzemeler çeşitli şekil ve boyutlarda olabilir. Bu tür pleksiglas gravür için uygundur çünkü aşındırma karlı beyaz bir görüntü verir. Bu malzeme, kupa ve plaket üretimi için çok uygundur. Kesmek için de uygundur.

Üretimde yaygın olarak kullanılan, kesim için daha uygun olan ancak kazıma sırasında temiz bir sonuç vermeyen daha ucuz bir akrilik türü de vardır. Bu nedenle pleksiglas kazımak istiyorsanız doğru malzemeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Cam ve Bardak kazırken kalitenin Bozulması

Çoğu zaman, lazer ışını cama dokunduğunda, gerekli gravür derinliğini elde edemez ve bu da pürüzlü yüzeylerin görünümüne neden olur. Buzlu cam görünümü elde etmeye çalışırken, hiç kimse kötü dağlanmış ve kötü görünen bir yüzey istemez.

Pürüzsüz oymalı buzlu cam görünümü için aşağıdaki ipuçlarına göz atın:

• 300 dpi gibi nispeten düşük bir çözünürlükte gravür yapmayı deneyin, noktaları birbirinden uzaklaştırmak hataları önleyecektir.
• Tasarım dosyasındaki siyah rengi %80 siyah olarak ayarlayın.
• Lazer kazıma makinesini uygun "frekans" konumunda kullanın. Pürüzsüz ve pürüzsüz bir lazer kazıma görüntüsü için bu önemlidir.
• Bazen yüzeyde oluşan ısıyı uzaklaştırmak için kazınacak yüzeye ıslak kağıt havlu veya gazete konur ve kazıma kalitesini artırabilir, uygulanan kağıtta kırışık olmamasına dikkat edin.
• Sıcaklığı düşürmenin bir başka yolu da bardağa ince bir tabaka bulaşık deterjanı uygulamaktır.
• Son olarak kazıma sonrası oluşan küçük cam parçaları varsa bu bölgeyi çizmeyen bir polisaj bezi ile temizleyiniz.

Ahşap Yüzeylerde Aynı Ayarlarla Farklı Kazıma Farklı Sonuçlara Neden Olabilir

Ahşap, lazerler için en uygun malzemelerden biridir;

Ancak ahşabın cinsine bağlı olarak aşındırıcılara karşı farklı tepkileri olabilir. Akçaağaç veya kiraz gibi düşük yoğunluklu ağaç türleri gravürlere iyi yanıt verir ve yanmış kısmın kontrastı daha iyidir. Bununla birlikte, daha yoğun ahşaplar daha fazla lazer gücüne ihtiyaç duyabilir.

Ahşabın tane yoğunluğu, üzerinde çalıştığınız ahşabın türüne bağlı olarak çoğunlukla değişebilir. Kiraz ağacı, kızılağaç, cevizin ağacı ve akça ağaç oldukça küçük damarlara sahipken meşe orta ila büyük damarlara sahiptir.

Örneğin büyük bir kare kirazı oyarsak çok şık bir görünüm elde ederiz; Oyulmuş alanın yüksekliği, küçük değişikliklerle düzgün olacaktır. Bununla birlikte, karenin kendisi bir meşe parçasına oyulmuş olsaydı, görünüşü çarpıcı bir şekilde değişecek ve çok düzensiz bir görünüme sahip olacaktı.

Ahşabı kazımak için bazı öneriler:

• Akçaağaç ve kızılağaç desenle hoş bir kontrast oluşturduğu ve desenin öne çıkmasını sağladığı için en çok tercih edilen ağaçlardır.
• Ham, boyasız ahşabı kazırken, kazıma alanına duman ve parçacıkların yapışmasını önlemek için her zaman aşağıdan yukarıya doğru kazıyın, bu, kazıma sırasında duman ve parçacıkların çıkarılmasına yardımcı olacaktır.
• Boyalı ahşabı kazıdıktan sonra yüzeye yapışan duman ve kalıntıları nemli bir bezle silebilirsiniz.

Lazer Kesim İşlemi Eskisi Kadar Hızlı Değil

Bu, cihazınızı temizleme zamanının geldiği anlamına gelir. Diğer şekillendirme ekipmanlarında olduğu gibi, iyi ve hızlı sonuçlar almak için cihazın temizlenmesi şarttır. Cihazınızı daima teknik servisin tavsiyesine göre temizlemelisiniz. Lensleri incelemek ve temizlemek ilk adım olacaktır.

Lazer kesim makinesindeki mercekleri ve aynaları haftalık olarak kontrol etmenizi ve gerekirse temizlemenizi öneririz. Çok fazla duman ve kalıntı oluşturan malzemeleri kesiyorsanız (ahşap ve pleksiglas gibi), daha sık kontrol edebilirsiniz. Genel olarak optikler altın sarısı ve parlak bir görünüme sahiptir, bulanık bir görüntüye sahiplerse temizlenmeleri gerekir.

Yukarıdaki hatalar, lazer kesim makineleri kullanan operatörler için çok yaygın hatalardır. Ancak gördüğünüz gibi bu hataları korumak ve önlemek hiç de zor değil.